Moi dokumentointiblogini,

eilisen ehdoton huippukohta oli se, kun kahvittelimme pitkään täällä ja juhlimme Fatiman synttäreitä. Oli kiva höpistä kaikkien kanssa. Tuntuu, että pystyy nyt paremmin kuurojenkin tyttöjen kanssa juttelemaan, kun tulkit kyllä auttavat. Mielelläni toki juttelisin heidän kanssaan, mutta onhan se mahdotonta ilman tulkkeja. Esimerkiksi bussissa ei pysty juttelemaan heidän kanssaan, vaikka olisikin kiva.

Eilisellä oli ihan mukavasti ohjelmaa. Tuntui kylläkin, että olen liian tehokas tekemään tehtäviä. Saan ne aika reippaasti tehtyä, ja sitten olenkin vähän sormi suussa, että mitä sitä tekisi seuraavaksi. Täytyy silloin vain sitten kysyä tekemistä ohjaajilta jospa he keksisivät jotain puuhaa minulle. 

Tulin vähän myöhässä(miltei tunnin) pajalle. Aamu oli hyvin vaikea enkä päässyt ajoissa. Vähän harmitti kyllä, mutta onneksi pääsin kuitenkin tulemaan ylipäänsä. Kaipa siitä voi olla tyytyväinen itseensä edes vähän, vaikkei mennytkään ihan niin kuin kuuluisi mennä. 

Täällä juodaan aika paljon kahvia, miltei joka välissä. Tuntuu, että saa vähän kahviyliannostuksen eikä tee niin paljoa sitten enää illalla mielikään kahvia. Ei kai siitä mitään haittaa ole. Kahvi on hyvää. Kahvitaukojen lisäksi meillä oli kaikenlaista ohjelmaa. Aamulla ensimmäiseksi olisi ollut kiitollisuuden aiheiden ilmaisua, mutten kerennyt siihen mennessä. 

Mitäköhän kaikkea eilen tapahtui.. Tuntuu, että helposti pyyhkiytyy mielestä, kun ei ole mitään erityisen mieleenpainuvaa. No, ainakin koitimme keksiä puisten kuvallisten palikoiden avulla, että mitä sääntöä ne kuvastaisivat. Ensimmäinen palikka oli aika helppo, mutta toinen tuottikin sitten jo päänvaivaa. Piti myös merkitä lappuihin tukkimiehen kirjanpitomaisesti, että mitä urheilulajeja haluaisi pajan kautta päästä kokeilemaan. Lapuissa oli erilaisia liikuntamuotoja. Erityisen paljon haluaisin päästä ratsastamaan ja kokeilemaan astangajoogaa, vaikka olenkin sitä aiemminkin kokeillut jo. Kävin oikeastaan yhden astangajoogan alkeiskurssinkin aikoinaan. Siihen se tosin sitten jäikin.

Myöhemmin päivällä piti merkitä kiinnostuslomakkeelle miten paljon mikäkin aktiviteetti, harrastus kiinnostaa. Aika paljon minulle tuli kiinnostuksen kohteita. Monikin asia kiinnostaa. Eri juttu sitten tuleeko asioita niin paljoa tehtyä, vaikka kiinnostaisikin. Kenties pajalla pääsisi kokeilemaan uusia asioita, kuten käsitöitä? En ole kauhean paljoa neulonut. Osaan vain ihan alkeisjuttuja. 

Kirjoitan taas vähän jäljessä blogia. Olisi parempi kirjoittaa päivän päätteeksi heti, kun kaikki on tuoreessa muistissa, vaikka kotona. Täytyy ottaa tavaksi kunhan vain muistaa sitten. 

Uskoisin, että tässä on eilisestä jo tarpeeksi dokumentointia. Kuvia ei valitettavasti ole, sillä en tajunnut/kerennyt/muistanut ottaa niitä. Olisihan kuvausmateriaalia ollut, mutta eipä tullut otettua. Tänään koitan saada otetuksi kuvia, vaikka ihan useammankin niin saa enemmän käsitystä visuaalisessa muodossa mitä täällä on tapahtunut.

Ystävällisin terveisin pajalainen, Katariina